Etter akseptperioden for Salmars bud på NTS, viser opptellingen at drøyt 7 prosent av NTS-aksjonærene fortsatt ikke har godtatt budet. Ut fra aksjonærlisten, tyder det på at tidligere styreleder Odd Reidar Øie er blant dem som ikke har godtatt budet.

Tirsdag ble det kjent at Helge Gåsø aksepterte budet, og solgte sine aksjer for rundt 3,51 milliarder kroner.

Så lenge Salmar har kommet over 90 prosent av aksjene, har de imidlertid mulighet til å tvangsinnløse resten av aksjonærene til samme pris - noe selskapet har til hensikt å gjøre.

- Som det fremgår av Tilbudsdokumentet punkt 4.5 (Legal implications) og punkt 4.9 (Compulsory acquisition of Shares), har Tilbyder hensikt om å iverksette tvungen overføring av de resterende aksjene i Selskapet etter reglene i verdipapirhandelloven § 6 22, jf. allmennaksjeloven § 4 25. Oppgjør av Tilbudet skal finne sted senest to (2) uker etter utløpet av akseptperioden, skrev selskapet i en melding torsdag ettermiddag.

NTS ble grunnlagt som Namsos Dampskipsselskap tilbake i 1867. Selskapet har skiftet navn og forretningsområder, og har de seneste årene vært et investeringsselskap som har eid Salmonor, Norway Royal Salmon og Frøy.

Nå består NTS kun av eierposten på 72 prosent i rederiet Frøy, samt aksjer i Salmar. Det over 150 år gamle selskapets dager er trolig snart over, men virksomhetene lever videre.

Salmar
  • Salmar er en av verdens største produsenter av laks. Bak står gründer Gustav Witzøe.
  • Konsernet har oppdrettsaktivitet i Midt-Norge, Nord-Norge og på Island, samt en betydelig slakteri- og videreforedlingsaktivitet ved Innovamar på Frøya, Innovanor på Senja og Vikenco på Aukra.
  • Konsernsjef er Frode Arntsen.
  • I tillegg har selskapet planer om lakseoppdrett til havs gjennom selskapet Salmar Aker Ocean.
  • Videre eier Salmar 50 prosent av Scottish Seafarms Ltd.