Salmon Evolution har signert en avtale om en 140 millioner kroner langsiktig lånefasilitet med Innovasjon Norge.

Det skriver selskapet i en børsmelding.

Salmon Evolution refererer til børsmeldingen datert 16. april 2021 der selskapet kunngjorde det det hadde signert et forpliktende tidsskrift med Nordea og Sparebanken Vest for en sikret seniorgjeldsfinansiering pakke på inntil 625 millioner kroner knyttet til fase 1-utbygging på Indre Harøy.

Som det ble kommunisert i kunngjøringen, inneholdt terminlisten en reservasjon for en separat langsiktig lånefasilitet på 140 millioner kroner med en tredjeparts utlåner som en del av gjeldsfinansieringspakken. Salmon Evolution kan nå informere om at de har signert en avtale om en 140 millioner kroners langsiktig lånefasilitet med Innovasjon Norge.

– Det er veldig positivt å se at vi har god støtte fra meget anerkjente finansieringsaktører. Vi har hatt en veldig konstruktiv prosess med Innovasjon Norge og vi har nå en meget god plattform for å kunne utvikle prosjektet på Indre Harøy videre, sier administrerende direktør Håkon André Berg i Salmon Evolution til IntraFish.

– Det å legge til rette for innovasjon og utvikling av norske virksomheter og næringer er hovedformålet med Innovasjon Norge, og vår støtte til Salmon Evolution er et perfekt eksempel på hvordan vi utfører den strategien, sier Helge Gjerde, regiondirektør for Innovasjon Norge.

Prosessen med å fullføre lånedokumentasjonen med långiverne er i siste fase, og selskapet forventer snart undertegning av endelige avtaler.