Det opplyser selskapet i en pressemelding fredag kveld.

Meldingen er kort. Det opplyses at selskapet har inngått en bindende avtale om å selge en minoritetspost i sjømatvirksomheten sin for rundt 675 millioner kroner.

– Lukkingen av avtalen er betinget av visse forhold, og er ventet å være på plass før utgangen av 2023, heter det i meldingen.

Bewi Invest
  • Bewi Invest er et industrielt eierselskap og majoritetseier av det noterte selskapet Bewi asa.
  • Bewi Invest er eier av mer enn 10 selskaper, primært innen industri, eiendom og sjømat.
  • Selskapets to største investeringer er majoritetsposten (51 prosent) i det noterte industriselskapet Bewi asa (emballasjeprodusent) og eierandelen i det noterte eiendomsselskapet KMC Properties ASA (35 prosent). Det eier også 70 prosent av et selskap som eier 44,4 prosent av SinkabergHansen.
  • Bewi Invest har lenge ønsket å styrke sin posisjon innen sjømat opplyser selskapet.
  • Hovedeier av Bewi Invest er Bekken-familien fra Frøya.

Ordknapp

Bewi Invest-sjef Bjørnar A. Ulstein vil ikke si særlig mer enn hva som står i meldingen når vi ringer ham kvart på fredagstaco-tid.

– Dette er i tråd men en strategi Bewi Invest har hatt over tid om å få en partner med på investeringen i sjømat, sier Ulstein.

Han ønsker ikke å si hverken hvem som kjøper eller hvor mye som selges, men på spørsmål fra Intrafish indikerer han at kjøperen får mindre enn en tredel av virksomheten.

Innen sjømat er Bewi Invests eierskap hovedsakelig aksjeposter i utstyrsleverandøren Fiizk samt i oppdrettsselskapet Sinkaberghansen.