Der går fram av en pressemelding fra selskapet.

– For mange oppstartsselskaper er evnen til å knytte til seg både kompetanse og kapital avgjørende for å lykkes i en tidlig fase, uttaler Michal Meyer Nilssen, som har fått med seg de to tidligere fiskeriministrene.

Norskin produserer og leverer ut fiskeskinnsprodukter til ulike garverier i Europa. Målet med konseptet er å skape mer bærekraftige material av restprodukter fra fisken.

– Vi er opptatt av bærekraftig bearbeiding av alt restråstoff vi mottar fra fisken,. Derfor synes vi det er ekstra stas at to tidligere fiskeriministere har troen på konseptet vårt, sier Meyer Nilssen videre i meldingen.

For kort tid siden ble det gjennomført en emisjon hvor JMJ Invest AS, Salten Invest AS og andre nordnorske aktører har gått inn i selskapet. JMJ eies av Lisbeth Berg-Hansen med familie.

– Det er mange som snakker om sirkulærøkonomi og det grønne skiftet. Mens Norskin de gjør det», uttalerer Berg-Hansen i meldingen. Videre opplyses at det at Innovasjon Norge Nordland er med og stiller med risikolån og garantier i forbindelse med investeringen. Hvor mye penger dette dreier seg om opplyses ikke.

– Gir motivasjon

Odd-Emil Ingebrigtsen går inn som strategisk rådgiver for Norskin. Selskapet har siden oppstarten vært en del av Inkubator Salten, som driftes av den nordnorske analyse- og kunnskapsleverandøren KPB. Ved starten av nyåret ble det kjent at Odd-Emil skulle engasjeres av KPB, og bidra med sin kunnskap innen fiskeri og havbruk, både i Norge og globalt.

– Selskapet driver med spennende forskning og utvikling og jobber for maksimal utnyttelse av råstoff. De er nytenkende og miljøbevisst, uttaler Ingebrigtsen i meldingen.

– Det er godt vi har fått nye og friske hoder inn, som ønsker å bruke sin kompetanse og tid på å hjelpe oss veien videre. Dette er en bekreftelse som gir oss motivasjon og drivkraft i den videre utviklingen av selskapet, sier Meyer Nilssen.

Viste seg fram i Milano

Norskin har for øvrig vist seg fram på den internasjonale lær-messen «Lineapelle» i Milano etter at koronarestriksjonene ble fjernet.

– Økt interesse fra det Europeiske garverimarkedet har ført til at vi siden sist sommer har doblet bemanningen, som i dag består av fem ansatte i Norskin, opplyser Meyer Nilssen i meldingen.

Norskin jobber også med utvikling av produksjonsteknologi gjennom den norske katapult ordningen til Siva, samt forskning- og utviklingsprosjekt på bioplast sammen med Nofima gjennom Mabit-programmet til Norinnova.