Det opplyses i en børsmelding torsdag ettermiddag.

NTS ASA
  • Et børsnotert holdingselskap med hovedkontor i Rørvik
  • Konsernet driver med lakseoppdrett (Salmonor), servicebåter og brønnbåter (gjennom 72%-eide Frøy). NTS er hovedeier i Norway Royal Salmon (NRS), som igjen er hovedeier i islandske Arctic Fish
  • Helge Gåsø og hans familie er hovedeier i NTS med 37 prosent av aksjene
  • Salmar har sikret seg forhåndsaksept på over 50 prosent av aksjene i et bud som priser NTS til rundt 15,1 milliarder kroner

I meldingen opplyses det at kravet ble trukket fordi selskapet har innkalt til ordinær generalforsamling som skal avholdes 29. april.

Øie er tidligere styreleder i NTS, mens Storø er tidligere styremedlem i selskapet. Det var disse som klaget til Oslo Børs fordi de mente at grupperingen Rørvik-investorer ledet av familiene Williksen, Bondø og Dolmen må konsolideres.

Det vil si at de må anses som en gruppering, og dermed enten fremme bud på hele NTS eller selge seg ned i selskapet etter et omstridt kjøp av 1,23 millioner aksjer fra Alfred Berg Kapitalforvaltning. Uten denne posten hadde ikke grupperingen kommet seg over 50 prosent av aksjene.

Oslo Børs avviste klagen fra Øie og Storø, som forrige uke valgte å påklage vedtaket til Børsklagenemden. Det kan ta inntil åtte uker før vedtaket derfra blir klart.

Den ekstraordinære generalforsamlingen Øie og Storø krevde, som de nå trakk, ville ha blitt den fjerde ekstraordinære generalforsamlingen i NTS så langt i år. De ønsket blant annet styrevalg og at det skulle gjennomføres en granskning av selskapet.