Fiskeri- og havminister Bjørnar Selnes Skjæran overtar styret av Arbeids- og inkluderingsdepartementet, i tillegg til ansvaret han i dag har for fiskeri- og havsaker i Nærings- og fiskeridepartementet, det går fram etter at statsråd hos kongen er ferdig fredag.

Midlertidig løsning

– Jeg har nå også ansvaret for å styre Arbeids- og inkluderingsdepartementet til alle brikker er på plass. At jeg nå har to statsrådsposter, er selvfølgelig en midlertidig løsning, sier Skjæran i en kort kommentar til IntraFish.

– Ønsker du primært å fortsette i rollen som fiskeri- og havminister?

– Vi kommenterer ikke på det, men jeg synes at jeg har en veldig spennende jobb hvor jeg har satt i gang mange viktige prosjekter. Utover det har jeg ingen kommentar.

Endringene skjer etter at Hadia Tajik valgte å trekke seg som følge av boligsakene omtalt av Aftenposten og VG.

– Det har vært triste dager for Hadia, Arbeiderpartiet og regjeringen. Hadia har gjort en strålende jobb som arbeids- og inkluderingsminister. Sammen med dyktige statssekretærer og profesjonelle medarbeidere er jeg trygg på at vi skal ta godt vare på Arbeids- og inkluderingsdepartementet og alle ansvarsområdene de neste dagene, sier Skjæran.

Tajik går nå tilbake til sin jobb som stortingspolitiker. Hun fortsetter samtidig som nestleder i Arbeiderpartiet. Også Skjæran er nestleder i partiet som ledes av statsminister Jonas Gahr Støre og har to nestledere.

Beholder statssekretærene

Skjæran beholder de somme statssekretærene som Tajik i Arbeids- og velferdsdepartementet, opplyser regjeringen. Det er:

  • Maria Schumacher Walberg
  • Truls Aronsen Wickholm
  • Nancy Lystad Herz

Endringene skjer med virkning fra 4. mars 2022 kl. 12.00