Det melder departementet i en pressemelding torsdag.

– Å selge restkapasiteten fra auksjonen i 2022 gjennom auksjon vil hjelpe til å nå målet til regjeringen om vekst i havbruksnæringen innenfor kontrollerte og bærekraftige rammer. I tillegg vil inntektene fra auksjonen komme havbrukskommunene og lokalsamfunn langs kysten til gode, og vi tar sikte på å få gjennomført utbetaling i løpet av året, sier fiskeri- og havbruksminister Bjørnar Skjæran i en pressemelding.

Auksjonen starter mandag 2. oktober og varer til utgangen av torsdag 5. oktober, melder departementet.

Totalt er det 8243 tonn maksimalt tillat biomasse (MTB) som er tilgjengelig for salg. Med en minstepris på 100.000 per tonn så vil det minst kommer inn 840 millioner kroner dersom alt blir solgt denne gang.

Tregt salg

Myndighetene avhold i oktober i fjor auksjon av produksjonskapasitet til lakseoppdrett, men salget gikk noe tregt på grunn av sjokknyheten om grunnrenteskall i havbruksnæringa, og 25 prosent av kapasiteten ble ikke solgt.

Det ble opprinnelig lagt ut produksjonskapasitet på totalt 32.887 tonn maksimalt tillatt biomasse (MTB) til salgs åtte av de tretten produksjonsområdene kysten er inndelt i – i henhold til trafikklyssystemet, som oppdrettsnæringa må forholde seg til.

22 aktører kjøpte kapasitet til et samlet vederlag på om lag 3,8 milliarder kroner.

Det er Fiskeridirektoratet som skal stå for den praktiske gjennomføringen av restauksjonen.