I følge en pressemelding fra nominasjonskomiteen i Troms er Benjamin Furuly (26 år) Høyres toppkandidat i nominasjonskomiteens innstilling for fylkestingsvalget 2023 - 2027. Som nr. 2 på listen er den tidligere rådgiveren for fiskeri- og sjømatministeren Geir Inge Sivertsen, Vanja Terentieff.

Hun kom den gang fra stillingen som daglig leder på Høyres Nord-Norge-kontor - som har det daglige ansvaret for Høyre i Nordland, Troms og Finnmark.

- Vi har mange dyktige kandidater i Troms som ønsker å gjøre en jobb i fylkespolitikken. Det gjorde jobben til komiteen enkel, men samtidig utfordrerne. Men vi mener vi har klart å sette sammen ei liste som representerer både kompetanse og geografi på en balansert måte, uttaler nominasjonskomiteens leder, Beate Seljenes, i meldingen.

Om nr.2-kandidateh sier Seljenes følgende:

- Hun har lang erfaring i politikken og er utdannet innen organisasjon og ledelse. Terentieff har vært byråd i Hilmarsen-byrådet, i tillegg har hun vært politisk rådgiver for fiskeriministeren. Hun er i dag gruppeleder for Høyre i Troms, i tillegg til ansatt som daglig leder for Høyre i Troms og Finnmark. Terentieff er 54 år og bosatt i Tromsø.

Terentieff er født og oppvokst i Vardø, men nå bosatt i Tromsø, til Nordlys har hun tidligere fortlat om sin tilknyting til fiskeindustrien i hjembyen:

– Jeg har jobbet på lodda, og jeg har pillet reker. Jeg har skåret filet, og jeg har hengt tørrfisk, sa Terentieff til Nordlys. Cv-en hennes viser en rekke tidligere verv i Høyre: