– Nordland må ha en dyktig statssekretær i Samferdselsdepartementet når de greier å få så bra uttelling i NTP, sa hun til Fiskeribladet tidligere i år da hun bemerket at det var satt av lite samferdselsmidler til eget fylke i Nasjonal Transportplan.

Nå blir fylkesråden for samferdsel i Troms og Finnmark, Kristina Hansen, selv statssekretær, men i et annet departement. Fredag ble hun i statsråd på slottet utnevnt til ny statssekretær for fiskeri- og havbruksminister Bjørnar Skjæran. Der ble det også klart at Skjæran får utvidet sitt ansvarsområde, blant annet med kyst- og miljøavdelingen til Samferdselsdepartementet og etatsstyringen av Kystverket.

Regjeringen har allerede varslet at de vil gjøre fiskerihavnene til et statlig ansvar igjen, en sak Hansen som samferdselsråd har vært engasjert i. Troms og Finnmark fylkeskommune er blant flere fylkeskommuner som har nektet å ta på seg ansvaret for fiskerihavnene, etter at dette ble overført fra staten i 2020.

Hansen kommer opprinnelig fra Færøyene, men har vært bosatt i Nordkapp kommune siden 1980-årene. Hun har vært ordfører i kommunen, og leder av Finnmark Arbeiderparti. Hun er utdannet lærer.

Fra før er også Vidar Ulriksen utnevnt til statssekretær for Skjæran.