Pollestad, Senterpartiets fremste finanspolitiker, beskriver sjømat- og laksenæringen som «en veldig mektig lobbyorganisasjon».

En rekke Sp-ordførere i oppdrettskommuner har gått hardt ut mot sine egne i regjering. Sps finanspolitiker Geir Pollestad beskriver motstanden slik:

– Jeg merker at lobbyen og selskapene kjører veldig hardt på våre lokale tillitsvalgte. De velger å gå inn den veien. Jeg merker også at de kjører på andre partier og får dem til å rette innsatsen inn mot Senterpartiet og at dette liksom er distriktsfiendtlig, sier Pollestad til Klassekampen.

Pollestad sier at hans opplevelse er at «de små selskapene bli skjøvet fremst».

– Men det er selskaper vi har sagt at ikke skal få grunnrenteskatt. Så et viktig slag i denne kampen om virkeligheten handler om hvilke selskap som blir fritatt for grunnrenteskatt, og hvem som må betale. Vårt mål er at det er de største selskapene som skal betale mest, sier han.

Regjeringen vil ta inn 3,65 milliarder kroner i grunnrenteskatt fra havbruksnæringen, som skal fordeles mellom staten og kommunene. Et bunnfradrag gjør at den bare treffer selskaper som produserer 5000 tonn i året eller mer.

Kommunikasjonssjef Øyvind André Haram i Sjømat Norge reagerer skarpt på framstillingen om at «lobbyen og selskapene kjører veldig hardt» på Sps lokalpolitikere.

– Det er ikke det vi gjør. Det er tull. Vi regner på hva dette vil koste, basert på det regjeringen har lagt på bordet, og vi ser at det får katastrofale konsekvenser, sier Haram til NTB.