Trønderen Egseth begynner i Sjømat Norge 15. oktober, og får tittelen næringspolitisk sjef. Hans hovedoppgave blir å drive «arbeid opp mot Stortinget, myndigheter, politiske partier, NGOer og andre sentrale aktører», det vil si lobbyarbeid.

– Med bakgrunn som statssekretær ved Statsministerens kontor og en tung politisk, økonomisk og organisatorisk bakgrunn er Peder riktig mann for Sjømat Norge, sier administrerende direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge i en melding.

Egseth vil også få fagansvaret for skatte- og avgiftspolitikken til Sjømat Norge.

Molde-ordføreren

Under koronapandemien hadde Egseth en sentral rolle, men han fikk mest oppmerksomhet da han bisto Molde-ordfører Torgeir Dahl med å komme med kritikk av Oslos håndtering av koronakrisen, uten at det var forankret hos ledelsen. Dette skjedde i mars 2021.

Egseth hjalp Molde-ordfører Dahl med å komme i kontakt med VG, hvor Dahl blant annet sa at «Det ser ut til at Oslo aldri får kontroll på smitten». Egseth var også i kontakt med Frode Revhaug, ordfører i Frosta, om et tilsvarende utspill, noe Revhaug takket nei til.

- Jeg beklager at jeg har bidratt til utspill og innsalg som har bidratt til å skape konflikt mellom ulike kommuners håndtering av koronasituasjonen, skrev Egseth i en epost til DN etter at Erna Solberg hadde hasteinnkalt til en pressekonferanse for å beklage Egseths involvering i kritikken av Oslos smittehåndtering.

– Motiverende

Den påtroppende næringspolitiske sjefen kommer fra en stilling i NHO, hvor han jobber som kommunikasjonsrådgiver. Der ble han ansatt av Christian Chramer, påtroppende toppsjef i Sjømatrådet.

Egseths nye kontorsted blir kun et etasje ned fra hans eksiterende kontor, i Næringslivets bygg på Majorstuen i Oslo.

– Det å jobbe tett på kystnæringslivet er veldig motiverende. Sjømatnæringen består av eiere og bedriftsledere som gløder for å bygge samfunn og skape flere jobber. Det er rett og slett et motiverende oppdrag jeg har tatt på meg, sier Egseth i meldingen.

Siden han allerede jobber i NHO-systemet, som Sjømat Norge er en del av, slipper han oppsigelsestiden på tre måneder.

Slår sammen avdelinger

Sjømat Norge opplyser i samme melding at avdelingene for kommunikasjon og næringspolitikk nå blir slått sammen.

Det er kommunikasjonsdirektør Kristin Langeland som blir leder for den nye, sammenslåtte avdelingen.

_________________________________________________________________________________________________________________

Har du lyst til å lese flere saker fra sjømatnæringa? Prøv et abonnement på IntraFish - kun kr. 1 første måned - registrer deg her!