Mandag ble det klart at det at det ikke blir innkalt til ekstraordinært møte i Stortinget som følge av de høye strømprisene i Norge. Det skjer etter at energiminister Terje Aasland (Ap) holdt krisemøte med partiene. Rett før klokken 10 ble det kjent at en strømstøtte for bedriftene ikke vil legges frem før senere.

– Jeg har sagt at vi jobber tett med å finne en rettferdig ordning for næringslivet, fortalte Aasland til pressen da.

Strømsoner
  • Norge er delt inn i fem strømregioner: Østlandet (NO1), Sørlandet (NO2), Midt-Norge (NO3), Nord-Norge (NO4) og Vestlandet (NO5)
  • Det har vært store forskjeller mellom strømprisene nord og sør i landet den siste tiden.
  • Ifølge Statnett skyldes dette ulik kraftsituasjon mellom regionene, og at strømmen ikke kan flyte fritt landet rundt. I noen områder er overføringskapasiteten stor, fordi det ofte er behov for det, mens den er mindre andre steder fordi det normalt ikke er så mye transport av strøm.
Kilde: Statnett

Ifølge ministeren vil det ta mer enn et par uker å klargjøre strømstøtte til bedriftene. VG skriver at Aasland forteller at regjeringen er opptatt av å jobbe så raskt som mulig, og har ambisjoner om å legge frem noe som er på bordet når Stortinget igjen møtes.

Det skjer i slutten av september, og den formelle åpningen av Stortinget skjer 2. oktober

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) uttalte til NRK mandag at det er regjeringens mål å finne løsninger for noen av bedriftene i områdene med høy pris.