I et Facebookinnlegg fredag skriver tidligere fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen at han for få dager siden mottok et varsel fra Skatteetaten angående pendlerbolig da han var regjeringsmedlem i 2020.

– Dette er en pågående sak hvor jeg skal gi ytterligere opplysninger, og hvor det er uenighet mellom Statsministerens kontor og Skatteetaten om hvordan reglene skal tolkes. Endelig vedtak i saken vil komme senere, og det vil jeg selvsagt forholde meg til. Det mest ryddige av meg er derfor å avvente ytterligere kommentarer til konklusjonen etter hvert foreligger, skriver han i innlegget.

I en SMS til Intrafish skriver Ingebrigtsen at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere per nå.

Det ble nylig kjent at Skatteetaten har sendt ut flere skattekrav til politikere som har hatt gratis pendlerbolig. Flere statsråder har nylig stått frem om kravene, blant annet Torbjørn Røe Isaksen, Torgeir Knag Fylkesnes, kulturminister Anette Trettebergstuen og justisminister Emilie Mehl. De mye omtalte pendlerboligsakene startet da Aftenposten begynte å grave i komplekset, og mye er også siden avslørt av andre medier.