Bergen Høyre vedtok lørdag 26. november sin valgliste for kommunevalget 2023.

Listen toppes av Christine B. Meyer og Marit Warncke. På tredjeplass kommer en tidligere Mowi-mann, Eivind Nævdal-Bolstad, tidligere kommunikasjonssjef i selskapet - nå i permisjon for å jobbe som politiker på heltid.

Et godt stykke ned på listen, nesten helt nederst, finner vi imidlertid et annet kjent navn for Intrafishs lesere. På 69. plass står nemlig Ivan Vindheim, dagens toppsjef i Mowi - verdens største lakseselskap.

– Tilskuerplass

Vindheim bekrefter at han takket ja til å stille.

– Jeg synes at representasjonen i politikken fra næringslivet er altfor dårlig. Da jeg fikk en telefon med spørsmål om jeg var villig til å stå på listen, fant jeg ut at jeg selv får bidra til å gjøre noe med det, og stilte opp, sier han til Intrafish.

Vindheim omtaler sin plassering nesten nederst som en «tilskuerplass».

– Hvis du mot formodning skulle bli krysset av så mange ganger at du fikk plass da? Har du tid til dette?

– Om det skulle skje, får jeg ta meg tid, sier Vindheim, som har svært liten tro på at det vil skje.

– Har engasjementet noe med det pågående debatten om grunnrenteskatt å gjøre?

– Nei, dette er kun begrunnet av at jeg mener at næringslivets representasjon i norsk politikk er altfor dårlig, sier Vindheim.

(Saken er oppdatert mandag kl 09:52. Vindheim står på 69. plass, ikke 71. plass som vi opprinnelig skrev, da det ble noen små justeringer i listen som ble vedtatt på lørdag 26. november sammenlignet med den foreslåtte)