- Det handler om videreutviklingen av Åkerblå. Vi ønsker å øke tilgjengeligheten for våre kunde. Og da er vi nødt til å ha båter, sier Kenneth Jørgensen , leder for miljøavdelingen i Åkerblå As, i en pressemelding.

Fredag skrev Åkerblå kontrakt med Skarsvåg Boats om en 13 meter stor båt rigget for at selskapet kan utføre sine kartlegginger og undersøkelser på eksisterende og framtidige oppdrettslokaliteter.

Dette er den fjerde båten vekstbedriften Åkerblå bestiller fra Frøya-bedriften Skarsvåg Boats. Båten skal være klar utpå høsten.

Båten er tegnet og utviklet i tett samarbeid med de som skal bruke båten, opplyser eier i Skarsvåg Boats, Kai Egil Skarsvåg, i pressemeldingen.

Åkerblå-konsernet (tidligere Havbrukstjenesten) har rundt 150 ansatte fordelt på flere avdelinger langs kysten. Selskapet driver med ulike tjenester tilknyttet havbruksnæringen, som fiskehelse-rådgivning og miljøtjenester.

Sekskapet har 14 avdelingskontor langs hele kysten fra Tromsø til Bergen, og når den nye båten er levert vil Åkerblå ha fire båter. Nå inviterer forøvrig fiskehelseselskapet ansatte og andre til å delta på navnekonkurranse på den nye båten.

Dette er et eksempel på en Skarsvåg-båt, en Skarsvaag 22 bygget hos båtprodusenten på Frøya. Foto: Skarsvåg Boats AS