(Oppdatert artikkel kl 07:50 med kommentarer fra Øen)

Øen har de siste tre årene vært administrerende direktør i Salmon Group, et nettverk for små- og mellomstore produsenter av laks og ørret. Tidligere har han vært kommunikasjonsansvarlig i Mowi og Grieg Gruppen. Hun har også jobbet for Odfjell, samt ledet Maritime Bergen.

- Jeg er veldig glad og stolt over å ha fått jobben som ny fiskeriutsending til USA. Dette er et spennende marked og jeg ser frem til å bygge videre på det gode arbeidet som allerede er etablert, sier Øen i en pressemelding.

- Gleder meg veldig, og er veldig stolt

Til IntraFish sier Øen at hun skifter jobb i begynnelsen av mai. Frem til da vil fortsette som administrerende direktør i Salmon Group.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den nye jobben, og er veldig stolt over å ha fått den. Norges sjømatråd er en fantastisk viktig organisasjon. Jeg har jobbet for de små- og mellomstore laks og ørretprodusentene i tre år, og ser hvor viktig det er for dem med Norges sjømatråd.

Øen sier at jobben som fiskeriutsending er et åremål på tre år, med mulighet for to års forlengelse.

- Hva skjer med Salmon Group nå?

- Vi har et fantastisk team som er godt rustet til å ta arbeidet videre. Styret har begynt arbeidet med å finne min etterfølger, og jeg håper og tror at det blir mange godt kvalifiserte søkere.

- Jeg har med meg masse lærdom, kunnskap og gode minner derfra, legger hun til.

Øen har en utdanning på masternivå innen havpolitikk og havforvaltning fra London School of Economics. Hun er 52 år gammel.

Det er Egil Ove Sundheim som nå er fiskeriutsending til USA. I meldingen opplyses det ikke hva han skal gjøre nå, men han skal ikke fortsette i Sjømatrådet.