Fakta «Ronjafisk»

Nybygg nummer 200 fra Aas Mek. Verksted

Brønnbåt type AAS 2502 ST

Rederi: Sølvtrans

Lengde o.a: 69,96 meter

Bredde: 17,80 meter

Dybde i riss: 5,90 meter

Lasteromskapasitet: 2500 m3

Servicefart: 13 knop

Motor: Yanmar 6EY26W på 1920 kW ved 750 rpm

Gear og propellanlegg: Brunvoll Volda

Nybygget er av verftets eget design av typen AAS 2502 ST med en lastekapasitet på 2500 m3. Båten er søsterskip til bygg nr. 199 som ble levert til Sølvtrans i juli i år.Dåpen fant sted i Ålesund den 14. desember med Su Cox som gudmor.

- Dette er andre nybygget vi leverer til Sølvtrans i løpet av ei uke, og den tredevte båten vi har bygget til rederiet, samt at det er verftets bygg nr. 200, så dette kan sies å være en jubileumsbåt både for rederi og verft. Det er derfor veldig passende at båten har fått navnet Ronjafisk, som også var navnet på den første båten verftet leverte til Sølvtrans i 1995, skriver Aas Mek. Verksted i en pressemelding.

Har 25 båter i drift

Sølvtrans har med dette nybygget 25 fartøy i drift. Dette inkluderer fartøyene i Chile hvor Sølvtrans er deleier. Alle fartøyene går i stor grad på lange kontrakter med oppdrettsselskaper i Norge, Skottland, Canada, Tasmania og Chile.

«Ronjafisk» er døpt og overlevert til Sølvtrans. Nå skal nybåten til Skottland. Su Cox var gudmor. Foto: Pressefoto

Nybygget er av verftets eget design av typen AAS 2502 ST med en lastekapasitet på 2500 m3. Båten er søsterskip til bygg nr. 199 som ble levert til Sølvtrans i juli i år.

Båten er arrangert for transport av smolt og slaktefisk i åpent og lukket system samt ferskvannsbehandling for avlusing og for å være servicefartøy for oppdrettsanlegg. Båten er også utstyrt med filter og UV system for vannrensing for smolt transport, avlusing og behandling av alt utslipp til sjø.

Kan føre 375 tonn levende fisk

Lasterommet er på totalt 2500 m3 fordelt på to rom med skyveskott og trengesystem. Dette gir en kapasitet på føring av 375 tonn med levende fisk.

Nybygget er utstyrt med filteranlegg på all sirkulasjon for utskilling av lus ved avlusing av fisken, system for avsiling av sjøvann og ferskvann ved lasting og lossing i forbindelse med avlusing og AGD behandling ved bruk av ferskvann.

«Ronjafisk» er døpt og overlevert til Sølvtrans. Nå skal nybåten til Skottland. Su Cox var gudmor. Foto: Pressefoto

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.