Pressemeldinger

Se alle artikler

Satte produksjonsrekord og fikk ny kontrakt

Saltenlaks øker produksjonen av røkt laks, og har nå fått plass i hyllene til Rema 1000 i Nordland.

Rema 1000 tar Saltenlaks inn i sortimentet rett i forkant av julehandelen. Daglig leder Yvonne Løvgalven sier det ikke er viktig å bli større for fort, men gleder seg over den nye avtalen.

- Vi vil uansett aldri gå på akkord med produksjonsmetodene, sier Løvgavlen som legger til at gamle produksjonsmetoder tar tid.

For Saltenlaks er dette likevel et viktig steg inn i markedet. Rema 1000 har rundt 30 prosent markedsandel blant lavpriskjedene.

- Klart Rema er viktige for oss. Det er mange som handler der og vi ønsker å være et alternativ i hyllene, sier Løvgavlen.

Salgssjef John Skoglund i Rema 1000 Nordland er også fornøyd med avtalen.

- Vi har jobbet lenge for å få på plass en avtale og nå er Saltenlaks kommet i hyllene. Spesielt morsomt er det jo at vi til stadighet har fått spørsmål fra kundene om vi ikke skal få dette merket i kjøledisken, sier han.

Saltenlaks satte forøvrig ny produksjonsrekord i november med 15 tonn røykte og gravede produkter direkte til forbruker.

- Normalt ligger vi på 12 tonn en god måned, sier Løvgalven.

Saltenlaks fikk en ny start i desember 2015 etter å ha blitt kjøpt opp av Salten Aqua. Tidligere eier Bofisk er fortsatt med på eiersiden. Selskapet har sju ansatte.

Saltenlaks er premiert med medaljer i samtlige valører under NM i røykte og gravede produkter siden 2009. Hovedproduktene som tilbys er einerrøkt laks, einerrøkt ørret, Skjærgårdslaks og Sitronpepperlaks.