Pressemeldinger

Se alle artikler

Øyvind Lie blir ny havbruksdirektør

I løpet av det siste året har fire ledere sluttet i Nifes. Nå blir forskningsdirektør i Nifes Øyvind Lie, ny havbruksdirektør i Fiskeridirektoratet.

Øyvind Lie (60) er ansatt som ny direktør for kyst- og havbruksavdelinga i Fiskeridirektoratet, går det frem av en pressemelding. Han tar over etter Jens Christian Holm, som fortsetter i direktoratet, men i en ny rolle.

I dag er Lie forskningsdirektør ved Nifes, der han også var direktør fram til 2016. Han begynte som forsker på daværende Fiskeridirektoratets ernæringsinstitutt og var direktør der da instituttet i 2004 ble skilt ut fra direktoratet og etablert som selvstendig forskningsinstitusjon.

– Øyvind Lie er en svært erfaren leder og som kjenner havbrukssektoren og offentleg sektor godt fra sin tid som direktør og forsker på Nifes. Vi er svært glade for å få en så solid og kunnskapsrik leder med oss på laget, sier fiskeridirektør Liv Holmefjord.

Lie begynner i stillingen 1. juli.

- Jeg ser fram til å begynne i en ny spennende jobb og ta fatt på nye oppgaver i Fiskeridirektoratet, sier Lie i meldingen.

Ole Arve Misund overtok direktørstillingen på Nifes i februar 2016 etter at Lies åremål gikk ut. I april ble det klart at Misund forlater Nifes nå i løpet av høsten og begynner som direktør ved Norsk Polarinstitutt.

I løpet av det siste året har fire ledere i Nifes sluttet. I tillegg er kommunikasjonsdirektøren gått over i en administrativ stilling:

  • Ingvild Eide Graff som var tidligere forskningssjef i Nifes, er nå forskningdirektør i Uni Research Helse
  • Bente Torstensen ledet tidligere fagområdet fiskeernæring i Nifes, er nå konsernansvarlig fôr og fiskeprestasjon i Marine Harvest
  • Ole Arve Misund er administrerende direktør i Nifes, har fått ny stilling i Norsk Polarinstitutt og tiltrer i løpet av høsten
  • Øyvind Lie er forskningsdirektør i Nifes, tiltrer som havbruksdirektør i Fiskeridirektoratet 1. juli
  • Anne Dorthea Mæland tidligere kommunikasjonsdirektør i Nifes, er gått over til en administrativ stilling i Nifes