Pressemeldinger

Se alle artikler

Julegave til havbruksgründere

Nykommere i havbruk kan konkurrere om en "gründerjulepresang" verdt 250.000 kroner.

Gaven inneholder praktisk gründerhjelp til en verdi av 200.000 kroner, samt 50.000 kroner rett inn på kontoen til vinneren.

Søkere kan være nye aktører innen fôr, teknisk utstyr, båt/ skip, biologi og biologiske tjenester, IT, olje/havbruk crossover- teknologi med flere.

- Gründerjulepresangen gir vinneren en unik mulighet til å lansere og kommersialisere en idé, et produkt eller en tjeneste, sier Rolf Mork-Knudsen til IntraFish. Han er medeier hos én av initiativtakerne til prisen, 3d-visualiseringselskapet Nagelld.

Vinneren får:

  • Strategisk rådgivning
  • Juridisk rådgivning
  • Visualisering av produkt og animert film
  • Oppgradering av grafisk profil
  • Patentrådgivning
  • Mulighet for å presentere produkt/ konsept på NASF-konferansen i mars 2018 pluss adgangskort til hele konferansen
  • Rådgivning i presentasjonsteknikk
  • En koordinator/ rådgiver som vil hjelpe gjennom programmet/ prosessen
  • 50.000 kroner i direkte støtte fra Skretting.

Aktørene bak spleiselaget er selskapene Acapo, Accel Seafood, NCE Seafood Innovation Cluster, NCArtGarden, SpeakLab, Deloitte Aquaculture og Nagelld. I tillegg er i år Skretting og NCE Media kommet inn som bidragsytere.

Juryens krav er at vinneren skal bidra til å utvikle havbruksnæringen gjennom egne ideer og produkter.

- Der skjer så enormt mye spennende i denne bransjen at vi har lyst til å hjelpe en av de virkelig gode ideene med å blomstre gjennom en «gründerpakke med turbo», sier Rolf Mork-Knudsen.

I år er det andre gang konkurransen går av stabelen. I fjor ble SeaSmart plukket ut som vinner. Ideen var "en drone for fiskevelferd". Dronen kan inspisere merden og derved spare oppdretterne for penger gjennom redusert fôrsvinn, mindre lakselus og redusert dødelighet.

Årets julegave er to og en halv gang så stor. I fjor var samlet sum 100.000 kroner.

I fjor kom det inn 28 søkere. Årets konkurranse lyses ut i dag tirsdag og det er tidligere enn i fjor, så konkurransen blir nok enda hardere i år.

Vinneren pekes ut av en fagjury bestående av nøkkelpersonell fra sponsorene/ bidragsyterene. Vinneren annonseres like over nyttår, og arbeidet igangsettes medio januar. Alle tjenestene må benyttes senest innen 30. juni 2018.

Vil du vite mer, gå inn på grunderpresangen.no/