Pressemeldinger

Se alle artikler

Første fisk til ny rognfabrikk

Denne uka kom den første fisken til rognfabrikken i Sørfjorden. Spenningen er stor for de ansatte i Salmobreed Salten.

- Vi mottar nå 3.000 laks på rundt syv kilo og like mange på rundt tre kilo. Denne fisken skal bli stamfedre og mødre til framtidig produksjon av rogn, sier daglig leder Stig Joar Krogli i en pressemelding.

Første byggetrinn er nå ferdig og anlegget har sist uke tatt imot fisk fra Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm. Helt etter planen.

9b65e8dfec5adeedad1550a3ff721875 - Denne dagen har vi ventet på, sier daglig leder Stig Joar Krogli (i midten) sammen med produksjonssjef Stian Jonassen og kvalitetsansvarlig Siri Elise Enoksen.

Anlegget er ett av de mest moderne i verden og er det første der fiskens hele livssyklus foregår på land.

- Fabrikken har kapasitet til å produsere 150 millioner rognkorn i året, men vi kommer til å legge oss på en årsproduksjon på 100 millioner rognkorn. Da er vi innenfor, sier Krogli.

Salten Stamfisk i Salten Aqua-gruppen eier det nye anlegget sammen med Salmobreed.

Administrerende direktør Geir Wenberg er fornøyd med at produksjonen nå er kommet i gang.

- Det har vært mange utfordringer og mange års arbeid med planlegging. Derfor er det desto bedre når vi nå er i gang. Vi er i rute med anlegget som skal stå helt ferdig høsten 2018, sier Wenberg.

e90471480c8f226cf2285b75db222de4 Siri Elise enoksen har ansvar for kvaliteten i Salmobreed Salten. Her teller hun fisken som kommer inn i karene.

Salmobreed Salten har seks ansatte. I følge selskapets ledelse vil rundt 12 personer være i jobb når alt går på skinner.

Den nye rognfabrikken ligger i Sørfjorden i Sørfold kommune ikke langt fra Kobbelv Vertshus ved E6 nord for Fauske. Fabrikken til 400 millioner kroner måler 10.000 kvadratmeter. Prosjektet er et samarbeid mellom Salten Aqua og genprodusenten Salmobreed.

Anlegget skal levere rogn til Salmobreed sine kunder over hele landet. Etter hvert kan det også bli snakk om eksport av rogn.

fcda13794829ec2475e51fb8d59c9fc5 Den nye fabrikken har en prislapp på 400 millioner og måler 10.000 kvadratmeter.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, ellerabonner på vårt daglige nyhetsbrev.