Pressemeldinger

Se alle artikler

Abyss Aqua kontraherer to nye båter

Abyss Aqua har inngått kontrakt med Moen Marin om leveranse av to NabCat 1498. De to nyervervelsene blir verftets leveranse nummer seks og syv til selskapet.

– Kvalitet, fleksibilitet og effektivitet i utførelsen av arbeidsoppdrag har vært viktige faktorer i valg av båtleverandør. Det er akkurat det vi får fra Moen Marin, sier daglig leder i Abyss Aqua, Øystein Kjønhaug i en pressemelding.

Båtene har en motoreffekt på 1000 hestekrefter fordelt på to Scania-motorer, og er utstyrt med Nogva HC-258 gir. Videre har de to sidepropeller på 50 HK.

Den ene av de to NabCat-fartøyene blir utstyrt med dekkutstyr fra Aukra Maritime. Begge fartøyene har radiostyrt Palfinger-kran med et maksimalt løftemoment på 65 tonnmeter, 6,5 tonns vinsj og to capstaner med kapasitet på inntil åtte tonn.

Lengde er 14,98 meter og bredden er 10 meter. Båtene har en fart på rundt 11 knop.

– Vi er svært fornøyd med at Abyss Aqua igjen viser oss tillit. Selskapet er kompetent og ambisiøst, og vi er glade for å kunne bidra med verktøyene som Abyss trenger for å innfri sine vekstambisjoner, sier Georg Nesset, markedssjef i Moen Marin i pressemeldingen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.