Pressemeldinger

Se alle artikler

Martinussen har fått seg ny jobb

Terje Martinussen er tilsatt som ny instituttleder ved Norges fiskerihøgskole.

Han var administrerende direktør i Norges sjømatråd fra 2006 til 2016, og har hatt en senior rådgiverstilling og studiepermisjon etter det.

– Norges fiskerihøgskole er et ledende institutt for forskning og utdanning i marin sektor. Jeg ser frem til å være med på å videreutvikle instituttet, til gagns for sjømatnasjonen Norge, sier Martinussen i en pressemelding.

I direktørstillingen var Terje Martinussen ansvarlig for Sjømatrådets totale virksomhet, markedsutvikling, beredskap og markedsadgang.

Avtroppende instituttleder ved Fiskerihøgskolen og nytilsatt dekan ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) Kathrine Tveiterås forteller at de er stolte og glade for å få Martinussen som instituttleder ved Norges fiskerihøgskole.

– Han har lang og spennende erfaring med å lede ulike marine kunnskapsmiljøer, og ikke minst glød for vårt samfunnsoppdrag, sier Tveiterås.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til instituttet hvor jeg studerte til fiskerikandidat og senere arbeidet på prosjekt under ledelse av professor Abraham Hallenstvedt, sier Martinussen.

Den nye instituttlederen ved UiT har også vært direktør i Fiskerinæringens landforening, jobbet med forskning ved Fiskeriforskning og jobbet for Norad i India. Martinussen har også jobbet en kort periode som fisker etter både torsk og sei, i sine yngre dager.

– Vi hadde seks gode søkere til stillingen, men Martinussen var en veldig, veldig god kandidat, forteller direktør ved BFE-fakultetet Terje Aspen i pressemeldingen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.