Pressemeldinger

Se alle artikler

Mer vaksinering i november

30,5 millioner fisk ble vaksinert med flerkomponentvaksiner i november, tilsvarende en oppgang på knapt 5 millioner sammenlignet med november 2017, melder MSD Animal Health.

Så langt i år er det vaksinert 319 millioner laks, en oppgang på 25 millioner fra fisk sammenlignet med samme periode i fjor.

- Den største oppgangen kom i sommer ved vaksinering av 0-åringen. De siste 12 månedene (MAT) har det blitt vaksinert 327 millioner fisk, som er 18 millioner flere enn i samme periode året før, sier produktsjef Ingebjørg Sævareid i MSD Animal Health i en pressemelding.

Det har i år blitt sjøsatt 149 millioner smolt fra juli til og med oktober, ifølge Fiskeridirektoratets statistikkserie.

- Årets nullåringsgenerasjon (H-17G) ser ut til å være litt større enn fjorårets utsett (H-16G) som endte på 143 millioner sjøsatt smolt i perioden juli-oktober. Utsettene som går ut i november og desember er fremdeles å regne som «høstutsatt smolt», og er 0-åringer av generasjon, heter det videre i meldingen.

Det opplyses også at 8,9 millioner fisk ble vaksinert mot PD i november, mot 10,3 millioner i samme måned i fjor. Nedgangen kan skyldes «en sterk start på PD-vaksineringen i oktober». Så langt i år er PD-vaksineringen på 125 millioner fisk, mot 108 millioner fisk samme periode i fjor.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.