Pressemeldinger

Se alle artikler

54.000 fisk rømte fra Marine Harvest

Selskapet oppgir at 54.000 fisk har rømt fra lokaliteten Geitryggen

Marine Harvest opplyser i en pressemelding at rømmingen skjedde etter at det oppstod skade på en not under en arbeidsoperasjon på Marine Harvests oppdrettsanlegg Geitryggen i Nærøy kommune.

Noten ble umiddelbart reparert av dykkere og hendelsen rapportert til Fiskeridirektoratet. Det er satt ut gjenfangstgarn i området og lokale fiskere bidrar i utfiskingen.

Merden er nå tømt ved hjelp av brønnbåt, og telling av den resterende fisken viser at om lag 54 000 fisk har rømt, opplyser selskapet.

Marine Harvest betaler fiskere 300 kroner for hver fangede fisk som stammer fra anlegget. Fisken kan leveres ved Rørvik Fisk AS sine lokaler i Rørvik.

Det er tillat å fiske etter rømt fisk i området, men dette må gjøres etter gjeldende regelverk og fiskere må registrere seg hos Fylkesmannen i Trøndelag.

Marine Harvest ser svært alvorlig på hendelsen og vil i samarbeid med Fiskeridirektoratet og leverandører undersøke hvordan skaden har oppstått.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.