Pressemeldinger

Se alle artikler

Wathne gir seg som Cargill-sjef

Einar Wathne har valgt å fratre sin stilling som group leader i Cargill Aqua Nutrition. Han vil umiddelbart tre inn i en strategisk rolle som leder for sjømat i Cargill Animal Nutrition.

Det opplyses i en pressemelding fra selskapet.

– I den nye rollen vil Einar anvende sin kunnskap og kompetanse til å utforske mulighetene for å utvide Cargills tilstedeværelse, innflytelse og suksess i sjømatverdikjeden. Når strategiarbeidet er ferdigstilt, velger Wathne å forlate Cargill, heter det i pressemeldingen.

– Siden Einar kom til Cargill gjennom oppkjøpet av Ewos i 2015, har han ledet arbeidet med å posisjonere Cargill som en leder i akvakultur og i å integrere Ewos inn i Cargill Animal Nutrition. Vi ser frem til å dra nytte av hans kunnskap når vi nå gjør oss klare for ytterligere suksess i verdikjeden innen sjømat, sier Joe Stone, administrerende direktør i Cargill Animal Nutrition.

– Tre år har gått siden vi startet integrasjonen av Cargill og Ewos og dermed kombinerte kunnskapen fra begge selskaper. Jeg ser tilbake på den utrolige reisen og det teamet vårt har fått til disse årene med glede, og er stolt av at vi har bygget en global leder innen fôr til fisk og reker, basert på innovasjon, bærekraft og kundeforståelse. Etter 32 år med fiskefôr velger jeg nå å trappe ned for å bruke mer tid på familie og andre interesser. Men nå gleder jeg meg først til å fordype meg i strategiarbeidet til Cargill, der jeg vil bidra til å videreutvikle vårt engasjement innen sjømat, en næring jeg alltid vil brenne for, sier Wathne i pressemeldingen.

Adriano Marcon, i dag direktør for Cargill Feed and Nutrition, vil ta over etter Wahtne.

– Adriano vil med sin innovative tenkning, drivkraft, fokus på mennesker og suksessrik fartstid fra Provimi og Cargill bidra til å posisjonere Cargill Aqua Nutrition for videre lederskap i industrien. Jeg er overbevist om at han er den rette lederen for Cargill Aqua Nutrition, sier Wahtne om sin etterfølger.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.