Pressemeldinger

Se alle artikler

AquaShip kjøper Artic Shipping

Brønnbåtselskapet AquaShip har kjøpt 100 prosent av aksjene i fôrbåtrederiet Artic Shipping.

– Artic Shipping er en av de største aktørene innenfor segmentet frakt av fiskefôr. Selskapet har fem selvlossende skip, som opererer på TC-kontrakter med Ewos. Artic Shipping var i 2002 først ute med siloløsning og bulktransport av fiskefôr. I de senere årene har selskapet utviklet bulkkonseptet videre, og bygget flere unike kombinasjonsbåter, som kan transportere både ferdigvarer og råvarer på samme fartøy. Selskapet har rundt 75 ansatte, som alle følger med i oppkjøpet, heter det i en pressemelding fra AquaShip.

AquaShip dropper børsplaner

Les mer

– Artic Shipping passer perfekt inn i vår strategi om å bygge en globalt ledende aktør innenfor det brede maritime servicesegmentet i havbruksnæringen. Med dette oppkjøpet er vi representert innenfor segmentene servicebåter, frakt av fiskefôr, slaktebåter og brønnbåter, sier konsernsjef Sverre Taknes i AquaShip i pressemeldingen.

Brønnbåt- og servicebåtselskaper fusjonerer og søker seg mot børs

Les mer

– Dette er en prosess som har pågått over tid, og beslutningen om å selge har ikke vært enkel å ta. Etter hvert som vi er blitt bedre kjent med kjøper, har vi blitt imponert over det vi har sett, og hensynet til ansatte og Ewos har vært viktigere enn noe annet i den prosessen vi har vært gjennom. Når vi nå velger å selge til AquaShip, er det fordi vi er helt trygge på at det blir «business as usual» og vi har forsikret oss om at kjøper vil stå for kontinuitet av våre kjerneverdier, som er sikkerhet, kvalitet og miljø. Artic har et fantastisk mannskap som vi har bygget selskapet sammen med, og dette er en god løsning for alle involverte parter, sier gründer av Artic Shipping Ove Vilnes i pressemeldingen.

Vilnes vil via sitt skipsbyggingsselskap, fortsette sitt arbeid med utvikling og bygging av nye, innovative og rimelige fartøykonsept innen havbruksnæringen.

AquaShip har nå 25 fartøy innenfor segmentene servicebåter, slakte/bløgge båter, brønnbåter og fôrbåter. Selskapet har fartøy i Norge, Island, Skottland, Shetland, Irland, Middelhavet og Chile.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.