Pressemeldinger

Se alle artikler

Leverer ny stor betongflåte til Cermaq Finnmark

Betongflåten «Fortuna» fra Marine Constructions er på slep langs kysten fra Ulstein til Finnmark der den skal leveres til Cermaq.

– Betongflåten er av FarmBase 630 klasse med svært gode mannskapsfasiliteter. Det er et av de største betongskrogene til havbruksnæringen som er laget og det står et 12 linjers Akva Connect anlegg om bord, skriver Marine Constructions i en pressemelding.

«Forttuna» er på vei til Finnmark og det planlegges en åpen dag i Øksfjord ved ankomst, og det er flåte nummer 17 som leveres fra Marine Constructions til Cermaq.

– Et teknologisamarbeid over så lang tid har gitt svært gode driftsløsninger og et effektivt og moderne fartøy. Personell fra Cermaq Finnmark og Marine Constructions har arbeidet med prosjektet i over et år og «Fortuna» er en videreutvikling basert på Cermaq sine driftserfaringer og tekniske krav. Blant annet er det satt inn Marine Constructions nye overvåkningssystem iSea, opplyses det.

Flåten er 100 % norskprodusert og har bidratt til ringvirkninger til annet næringsliv.

– Med på laget har Marine Constructions hatt Ulstein Betongindustri som har høy kompetanse på betongproduksjon og betongarbeider til å bygge et solid skrog. Tussa Installasjon står for elektroarbeidene og kraftproduksjonen om bord sørges for av 4 automatiserte generatorer på til sammen 500KVA fra Nogva, skriver Marine Constructions.

Her kan du se video av slepet.