Pressemeldinger

Se alle artikler

Investerer 140 millioner kroner i nytt smoltanlegg

AquaOptima og Vikan Settefisk signerer denne uken en avtale om bygging av et nytt smolt- og postsmoltanlegg på Frøya.

Grunnarbeidet er nesten ferdig og anlegget vil stå klart høsten 2019.

Resirkuleringsanlegget (RAS) på Frøya blir et smolt- og postsmoltanlegg med en miks av laks- og ørretproduksjon i sjøvann, hvor hver art vil være i forskjellige avdelinger.

Anlegget får en størrelse på 7000 kubikkmeter i oppdrettsvolum og en kapasitet på 3,2 millioner postsmolt per år. RAS-anlegget bygges i samarbeid med entreprenør Petter Bakøy AS. Oppdrettskarene leveres av Overhalla betongbygg.

– Dette er et kompakt og effektivt anlegg hvor det meste er automatisert. Det betyr at det trengs minimalt med folk for å drifte anlegget. Postsmolt er viktig i bransjen for tiden, noe vi har kompetanse på og noe vi ønsker å jobbe enda mer med i tiden som kommer, sier Børge Søraas, daglig leder i AquaOptima i en pressemelding.

Investeringen i anlegget har en totalramme på 140 millioner kroner.

– For oss er dette en vinn eller forsvinn-situasjon. For å være med på settefisksiden i bransjen, må vi ha større volum og større fisk. Det gir økt fleksibilitet på utsettelsestidspunktet og gjør oss i stand til å levere når kunden ønsker det, sier grunnlegger av Vikan Settefisk, Frode Reppe.