Pressemeldinger

Se alle artikler

Grovfjord Mek. Verksted har levert ny dykkerbåt

«Sarpen» er levert til SJ Dykk.

Dykkerbåten er en katamaran som er 13,8 meter lang og seks meter bred.

SJ Dykk skal bruke fartøyet til mange forskjellige arbeidsoppgaver for blant annet oppdrettsselskaper, havnevesen, rederier og kommuner. Fartøyet skal bemannes med 3-4 arbeidsdykkere.

- Etterspørselen etter våre tjenester er økende. Med den nye båten styrker vi kapasiteten vår og får en dykkerbåt med svært avansert utstyr til å takle varierte og utfordrende oppgaver, sier Stig Johnsen, daglig leder i SJ Dykk i en pressemelding.

«Sarpen» er utstyrt med en Palfinger PK8501 stasjonær hybrid kran på 7,4 tonnmeter, og 2 capstaner på 3 tonn hver fra Lorentzen. Båten er bygget med et romslig rorhus med fem Norsap-stoler, bord og pantry. Båten har et stort dekkshus som inneholder dykkerrom/verksted, ROV-stol og plass for dykkerkommunikasjon samt WC. I tillegg er det installert avansert ROV- utstyr med sporing.

Fremdriftsanlegget består av Iveco Cursor 620 fra Frydenbø som yter 2x500HK ved 2530 o/min, ZF360 marine gir levert av KGK samt Hamilton vannjetter fra Progress som gir en toppfart på om lag 20 knop. Manøversystemet er Hamilton’s Blue Arrow system med Jet Anchor posisjoneringssystem. Aggregatet er av typen Fische Panda på 25 kW.