Pressemeldinger

Se alle artikler

Ansatte alle praksisstudentene

I år ansatte Salten Aqua alle de tre studentene som hadde praksis hos dem. Nå utvider de samarbeidet med Nord Universitet, og tar inn fem nye.

Salten Aqua

  • Konsern med hovedkontor i Bodø
  • Eies av Wenberg Fiskeoppdrett, Edelfisk og GIFAS/Gigante Havbruk
  • Har en rekke deleide datterselskaper, som Salten Stamfisk, Salten Smolt, Polar Quality og Saltenlaks
  • Har virksomhet i Nordland, fra Inndyr i sør til Sørfjorden i nord
  • Konsernet omsatte for 1,4 milliarder kroner i 2017

Det opplyses i en pressemelding mandag.

«Våren 2018 gjennomførte tre studenter fra Nord Universitet praksisperioden sin i Salten Aqua. Christian Solvær, Benedikte Ottestad og Johan André Løvold fikk i løpet av praksisperioden tilbringe tid ved Salten Smolt, Saltenlaks, Gifas, Salten N950, Salmon Center Bodø og administrasjonen i Salten Aqua. Oppgavene rangerte i alt fra linjeproduksjon til ekstern kommunikasjon, og studentene fikk bygget opp et eget nettverk. Alle tre er i dag ansatt i gruppen eller ved nære samarbeidspartnere», heter det i meldingen.

Til våren begynner fem nye studenter i praksis hos selskapet i konsernet Salten Aqua. Praksisperioden er på 15 uker.

- Vi har valgt å i høy grad fokusere på at praksisperioden skal være givende for både bedriften og studentene. Vi opplever selv å ha et godt samarbeid med Nord Universitet, og har stor tro på at studentene i etterkant vil ta med seg gode erfaringer fra oss, sier Geir Wenberg i Salten Aqua i pressemeldingen.

Salten Aqua har mål om at studentene skal få erfaring og kunnskap fra hele verdikjeden i konsernet, og jobbe med ulike ledere.

Selv om de tre som hadde praksis i år fikk jobb, presiserer selskapet at praksisplass ikke nødvendigvis gir ansettelse.