Pressemeldinger

Se alle artikler

MSD: 32 millioner laksevaksiner solgt i novmeber

Det ble omsatt 32,1 millioner flerkomponentvaksiner i november, en økning på 1,7 millioner doser fra samme måned i fjor.

Vaksinestatistikk

  • Både MSD Animal Health og konkurrenten Pharmaq publiserer månedlige vaksinetall
  • Begge selskapene publiserer tall som omfatter all omsetning, ikke bare egne vaksiner
  • MSD Animal Health henter tallene fra Farmastat (Farmastat Norske legemiddelstatistikk AS), som igjen baserer seg på rapporter fra grossisters salg til sluttbruker
  • Pharmaq sine tall har de hentet inn fra grossister og egne systemer (ikke Farmastat-tall)
  • Tallene er brutt ned på ulike typer vaksiner (hvor mange komponenter de inneholder) samt art (ørret og laks). Multivaksiner kan også inneholde en PD-komponent.

Kilder: MSD Animal Health og Pharmaq. Oppdatert februar 2018.

Det opplyser MSD Animal Health i en pressemelding mandag morgen.

November har tradisjonelt vært en måned med mer enn 30 millioner fisk vaksinert. Majoriteten av vårsmolten vaksineres i oktober-november, før det trappes noe ned i desember, sier technical manager Ingebjørg Sævareid i MSD Animal Health i meldingen.

Så langt i år er det omsatt 337,2 millioner vaksinedoser, noe som er opp 18,5 millioner sammenlignet med samme periode i fjor.

I november ble det solgt 13,4 millioner doser med PD-vaksine, opp 4,5 millioner fra november i fjor. Så langt i år er det omsatt 121,9 millioner PD-doser, mot 125 millioner doser samme tid i fjor.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev. Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.