Pressemeldinger

Se alle artikler

Svanøy Havbruk med dåp av ny båt

Katamaranen «Oddenakken» er overlevert Svanøy Havbruk, og ble døpt i Florø fredag ettermiddag.

Oddenakken

Motor: 2 x Nogva Scania marine 380hk

Nogva gir og vridbart propellanlegg

3 og 5 tonns capstaner

32 t/m Palfinger kran

8e4bbc17bce984becae2eccf5ebb5eae Katamaranen «Oddenakken» er overlevert Svanøy Havbruk, og ble døpt i Florø fredag ettermiddag. Foto: Svanøy Havbruk

Den nye arbeidsbåten betyr at selskapet utvider flåten med en Nab Cat arbeidskatamaran på 13,50 meter x 7,50 meter fra Moen Marin. Båten har fått lokalt navn etter området lokaliteten Oddane ligger. Gudmor var Monica Kalberg.

– Monica har så å si vokst opp på anlegget, og har jobbet hos oss i mange år, først som sommerhjelp og innimellom utdannelse og senere fast som røkter og driftsleder og nå fiskehelseansvarlig, sier daglig leder Ove Inge Vågen i Svanøy Havbruk i en pressemelding.

Båten skal brukes i daglig drift ved selskapets lokaliteter.

– Vi har store forventninger til båten; til de oppdragene den skal utføre og som et sikkert arbeidsfartøy for våre ansatte. Vi var på jakt etter en robust og manøvreringsdyktig lokalitetsbåt som kunne leveres raskt, sier driftsleder Trond Fjellestad.

Båten er designet og bygget i henhold til Nordisk båtstandard for arbeidsbåter mindre enn 15 meter, samt Sjøfartsdirektoratets oppgraderte regelverk for denne type båter gjeldende fra 1. januar 2015.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev. Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.