Pressemeldinger

Se alle artikler

Økt lakseeksport i januar

I januar ble det eksportert norsk laks for en verdi av 5,7 milliarder kroner, tilsvarende en økning på 14 prosent fra i fjor.

Det melder Norges sjømatråd i en pressemelding tirsdag.

Eksporten målt i volum var på 86.000 tonn, opp 2 prosent fra januar i fjor.

Snittprisen på fersk hel laks var 62,93 kr/kg, mot 56,99 kr/kg i fjor.

Polen, Frankrike og USA var de største kjøperne.

- I januar har USA størst verdivekst, og det er økt eksport av fersk og fryst filet som er driveren for veksten. Sterk vekst har det også vært til Polen, Danmark, Nederland, som i stor grad videreforedler laks beregnet for konsum i andre EU-markeder, sier sjømatanalytiker, Paul T. Aandahl i meldingen.

Økning i totaleksporten

Drevet av økningen i lakseeksporten, steg Norges totale sjømateksport i januar. Den endte på 8,6 milliarder kroner, noe som er opp 13 prosent sammenlignet med januar i fjor.

Målt i volum endte eksporten på 200.600 tonn, tilsvarende et fall på 4 prosent.

Det er rekord for januar, som også ble tidenes sterkeste januar–måned for hvitfisksektoren.

- Vi er i gang med en ny skreisesong og det er tydelig at markedene vil ha skrei. Per januar har vi allerede eksport 900 tonn skrei, over 300 tonn mer enn på samme tid i 2018, og det største volumet som er eksportert siden målingene begynte i 2015. Det samtidig som det er landet noe mindre torsk i år sammenlignet med samme tid i fjor. Som for de øvrige torskeproduktene ser vi at også ferskprisene fortsetter å øke inn i det nye året. Gjennomsnittlig pris for skrei var 54,53 kr per kilo i januar, en økning på 9 prosent, sier sjømatanalytiker Ingrid K. Pettersen i meldingen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev. Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.