Pressemeldinger

Se alle artikler

Akva Group signerte sin største fôrflåteavtale noensinne

Akva Group har inngått en avtale om å levere en AC 600 PVDB fôrflåte til Arctic Offshore Farming.

– Avtalen er Akva Group sin største fôrflåteavtale noensinne og har som mål å sette en ny industristandard for havbruk i væreksponerte områder, skriver Akva Group i en pressemelding.

Bygget for eksponerte forhold

– Dette er et nytt steg fremover for havbruksbransjen. Akva Group bidrar til å sette en ny industristandard for offshore oppdrett med sine unike løsninger kombinert med fokus på fiskevelferd og trygge arbeidsforhold, sier Klaus Hatlebrekke, COO i Norway Royal Salmon som eier Arctic Offshore Farming.

Selskapet vil bruke fôrflåten i tøffe, værutsatte forhold nord for Polarsirkelen. Flåten er bygget og utrustet for eksponerte forhold.

Fôrflåten er 64x13 meter med 800 tonn lagringskapasitet og sertifisert for signifikante bølgehøyder på 7,5 meter. Den har plass til en Polarcirkel 1050 arbeidsbåt i baugen og er utstyrt med en rampe for å løfte fartøy opp av sjøen for beskyttelse mot røff sjø.

Komplekst prosjekt

– Vi er veldig stolte over å kunne levere et så komplekst prosjekt. Det viser kapasitet og er et viktig steg i arbeidet med å posisjonere Akva Group innenfor dette segmentet, sier Tore Obrestad, Business Development Manager Nordic CBT i Akva Group i pressemeldingen.

Fôrflåten er designet for å betjene to store nedsenkbare merder, og er utstyrt med Akva Group fleksibelt fôringssystem og vannbåren fôring.

– Avtalen er en døråpner for flere leveranser i prosjektet, sier Hatlebrekke i pressemeldingen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev. Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.