Pressemeldinger

Se alle artikler

Verdens største brønnbåt har lagt til kai hos Havyard

Skroget til «Ronja Storm» har kommet fra Tyrkia til Havyard-verftet i Leirvik.

«Ronja Storm»

  • Lengde: 116 meter
  • Bredde: 23 m
  • Generatorkapasitet: 4 x 2250 kW
  • Kapasitet fisketanker: 7.450 m³
  • Ekstra lagringskapasitet ferskvann: 5.000 m³
  • Produksjonskapasitet ferskvann: 16.800 m³ / 24 timer

«Ronja Storm» blir 116 meter lang, som er lengre enn noen andre brønnbåter. Den har også et større anlegg for produksjon av ferskvann og større kapasitet på fisketankene enn andre brønnbåter, ifølge en pressemelding fra Havyard.

– At «Ronja Storm» er verdens største, handler ikke bare om fysiske størrelser. Det som har vært i fokus er skånsom og sikker håndtering av store mengder fisk, og det har krevd utvikling av nye løsninger og utstyr. Kunde og sluttbruker har utfordret oss ned til minste detalj, og resultatet er at «Ronja Storm» blir en gigant på alle områder, sier Kjetil Myren, seniordesigner i Havyard Design & Solution i meldingen.

904c75fb3d5902cc722c4dc684a04a1a «Ronja Storm» blir verdens største brønnbåt. Foto: Havyard

Brønnbåten ble sjøsatt i Tyrkia tidligere i år. «Ronja Storm» bygges for Sølvtrans som skal leie ut brønnbåten til Huon Aquaculture i Tasmania utenfor Australia.

Det er Havyard som har utviklet brønnbåten.

– Laksen må behandles og fraktes mange ganger gjennom livssyklusen og bading i ferskvann er en effektiv og miljøvennlig metode. Ved å produsere eget ferskvann blir behandlingen mer bærekraftig. Du slipper å bruke naturlig ferskvann som er et knapt gode, du slipper å bruke tid og brennstoff på å hente det og du slipper å rense det. Og selvsagt blir vannet gjenbrukt, sier Myren i meldingen.

Den skal overleveres til høsten.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.