Pressemeldinger

Se alle artikler

Myrseth investerer i Rendalsfisk

Laksegründer Bjørn Myrseth går inn i Rendalsfisk som investor og styreformann. Han vil melde innlandet på oppdrettseventyret – og søker investorer.

Saken dreier seg om innenlands oppdrett av røye i Hedmark.

Myrseth er en nestor og pioner innen moderne fiskeoppdrett. Han har vært direktør i Marine Farms og Stolt Sea Farm og har en rekke styreverv, herunder i Atlantic Sapphire som bygger et gigantanlegg for lakseoppdrett i Miami i USA.

- Ved å bruke samme teknologi som er utviklet av lakseoppdretterne, trenger man ikke lenger kystlinje for å oppdrette fisk, sier Myrseth i en pressemelding fra Rendalsfisk.

Anlegget planlegges på Åkrestrømmen i Rendalen. Det har en investeringsramme på 185 millioner kroner. Ferdig utbygd, og med full foredling, vil Rendalsfisk kunne sysselsette 40-50 personer, noe som blir en betydelig arbeidsplass i regionen.

Alle planer er lagt og konsesjon er på plass, og Rendalsfisk er klare til å starte bygging.

- Mye av kapitalbehovet er dekket, men etableringen forutsetter at egenkapitalen på cirka 50 millioner kroner kommer på plass, heter det i pressemeldingen.

Myrseth håper også å få med seg lokale investorer «som ser potensialet i å bidra til at innlandsoppdrett blir et nytt industrieventyr».

- Investeringene kan bygge betydelige aksjonærverdier, sier Myrseth.

Neste uke skal Rendalsfisk holde informasjonsmøter for potensielle investorer på Tynset, Rendalen, Koppang, Elverum og Hamar.

ab8dccf4503f158c12db9caca245e5e7 - Ved å ta i bruk samme teknologi som lakseoppdretterne har utviklet langs norskekysten, kan innlandet nå melde seg på oppdrettseventyret selv om vi ikke har kystlinje, sier John Fiskvik fra Rendalen. Foto: Rune Baashus

En lokal forretningsmann, John Fiskvik fra Rendalen, har jobbet aktivt med prosjektet.

- Rendalsfisk tar mål av seg til å bli et lokomotiv for innenlands oppdrett. Ved først å etablere et stort anlegg for oppdrett og foredling i Rendalen og så bli en viktig partner for andre som ønsker å satse på fiskeoppdrett. I møtet med potensielle investorer vil vi gi informasjon om planene våre og om anlegget som skal bygges. Dette er en unik mulighet til å bli med på å etablere en ny varig næring i innlandet og melde oss på oppdrettseventyret som har skapt utrolige resultater og stor aktivitet langs hele norskekysten, sier Fiskvik i meldingen.

2a0214237c355a5331440cb25b63bd51 Det er enorme dimensjoner over karene i et landbasert oppdrettsanlegg. Illustrasjonsfoto fra pressemeldingen: Prangerent SIS-Aquaculture

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.