Pressemeldinger

Se alle artikler

Skretting skal kjøpe 200 tonn insektmel fra Protix

I en pressemelding i dag kommer det fram at Skretting forplikter seg til kjøp av inektsmel fra den nederlandske aktøren Protix.

Ifølge kommunikasjonskonsultent i Skretting Norge Line Andersen skal det dreie seg om en forpliktelse på å kjøpe 200 tonn insektmel i førsteomgang. «Det vil kunne gi opptil 5,5 millioner måltider med norsk laks», står det i pressemeldingen.

Reduserer proteingapet

Hele volumet skal brukes i fôr til norske produsenter, og blir tilgjengelig fra 2020. Fôr som inneholder insektmel er i utgangspunktet for landbasertproduksjon.

– Vi er veldig stolte av samarbeidet med Protix som har ført til en ny proteinkilde for fôrindustrien. Dette vil bidra til å redusere proteingapet i fremtiden, sier leder av innkjøpsprosjekter i Skretting, Dr. Jenna Bowyer i pressemeldingen.

– Vi har sett produsenter som Protix gjøre kvalitetsforbedringer i hvert steg og vi tror at disse produktene kan gjøre en forskjell for tilgang på protein i fremtiden.

Insektsmelet skal produseres av larvene til sorte soldatfluer.

Ny fabrikk i Nederland

Protix åpnet deres nye fabrikk for produksjon av insektsmel i Nederland denne uken, og det er her volumet vil produseres.

– Det er viktig for oss at nye råvare ikke bare er trygge og bærekraftige, men også sikrer at det endelige produktet ut i markedet har de ernæringsmessige fordelen vi forventer fra høykvalitets sjømat, sier Bowyer.

– Akvakulturnæringen er stor og i vekst, og det er viktig for oss å få nyskapende råvarer oppskalert til kommersielle volum. Vi i Skretting støtter Protix i deres utvikling og vi ser frem til å jobbe med flere aktører innen dette området.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.