Sølvtrans har i dag inngått kontrakter for bygging av to nye brønnbåter hos Aas Mek. Verksted i Vestnes kommune. Disse nye båtene inngår i det investeringsprogrammet som rederiet har lagt opp frem imot 2025. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Båtene er planlagt levert i løpet av 2023, og begge båtene får en størrelse på 3000 m³. Med dette så har rederiet nå kontrahert ni båter og nummer ti ligger straks klar for å bli signert. Skrogene blir bygget i utlandet.

Bilde fra kontraktsigneringen fredag. Fra venstre: Halvard Aas fra Aas Mek. Verksted as, Tove Slyngstad og Roger Halsebakk fra Sølvtrans Management. Foto: Aas. Mek. Verksted

– Verdifullt tilskudd

– Vi er glad for at vi nå har undertegnet nok en kontrakt med Aas Mek. Verksted om bygging av 2 nye brønnbåter. Disse båtene blir et verdifullt tilskudd til vår etter hvert omfattende flåte. Vi har bygget mange av våre brønnbåter hos Aas Mek. Verksted gjennom årene, og i samarbeid med verftet utviklet disse kompliserte og effektive båtene, sier daglig leder Roger Halsebakk i meldingen.

Båtene blir søsterskip til bygg nummer 208, 209 og 210 som skal leveres til samme rederi i 2022.

Nybyggene vil få følgende hoveddimensjoner; Lengde o.a. 76,96 m, Bredde 17,80 m og Dybde i riss 5,90 m. Lasterom volumet er på 3000 m 3 som gir en kapasitet på føring av 400-450 tonn med levende fisk. Lasterommet er fordelt på to fiskebrønner, som er utstyrt med skyveskott og trykk laste- og lossesystem. Båtene vil ha innredning for 12 personer.

Les også:

Disse brønnbåtene blir levert i høst – «Aqua Havsøy» på vei til Norge

Sølvtrans vil ha innsyn i konkurrenten Frøy sin avviksrapport – Fiskeridirektoratet sier foreløpig nei