Emisjonsbeløpet skal benyttes til å starte utbyggingen for første fase av tildelt konsesjon på oppdrett av 10.000 tonn laks på Andøy i Nordland.

Selskapet skal bygge verdens største gjennomstrømningsanlegg, heter det i en pressemelding.

Tilrettelegger for emisjonen var Pareto Securities.

Gründer er Roy Pettersen som har lang fartstid innen norsk havbruk.

Beliggenhet

Andfjord Salmon-anlegget blir rømningssikkert, lusefritt og utsetter ikke livet i havet for forurensning eller forstyrrelser, heter det i pressemeldingen.

- En fisk som trives, er en fisk som vokser. Når sjøvannet hentes på 160 meters dyp, med 7 grader gjennom hele vinteren, unngår vi lakselus-problematikken, fordi lakselus liker seg best på fem til ti meters dyp. Dette vil gi oss premium laks, og det føles helt fantastisk at visjonen nå er i ferd med å bli realisert, uttaler gründeren i meldingen.

En gründer i Vesterålen. Pressefoto.

Andfjord Salmon har gjennomført tester, og brukt eksterne konsulenter og forskningsmiljøer for å dokumentere at anlegget har lave driftskostnader og minimalt energiforbruk.

Andfjord Salmon er et lukket sjøanlegg, som er senket til havnivå på land. Det har 100 prosent gjennomstrømning, med kontinuerlig fornying av friskt sjøvann.

- Dette skiller seg dermed fra tradisjonelle landbaserte anlegg, som er basert på resirkulasjon med rensing av vann, framholder Pettersen.

Første fase

I første fase skal teknologien testes i ett basseng med ca. 1.000 tonn produksjon, med snitt slaktevekt i overkant av 4 kilo.

Deretter skal det bygges totalt ti basseng-enheter, som skal gi god plass - med stabilt, oksygenrikt sjøvann for oppdrettsfisken.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev. Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.