NASF
  • Konferansen arrangeres i år for 17. gang. Første gang var i 2005. Den retter seg inn mot toppsjiktet i verdens sjømatnæring, det vil si ledere, beslutningstakere og nøkkelpersoner.
  • Over 100 administrerende direktører og konsernsjefer fra 15 land skal holde foredrag på NASF-konferansen i Bergen fra 21. til 23. juni.
  • 750 deltagere er påmeldt i 2022.
  • Konferansen tar for seg sjømatbransjen i et bredt perspektiv og setter søkelys på laks, hvitfisk og pelagisk, men også på teknologi, innovasjon, bærekraft, politikk og rammebetingelser, samt finans og investeringsmuligheter innen næringen.
  • NASF ble etablert i 2005.

Det opplyser North Atlantic Seafood Forum (NASF) i en pressemelding.

Akse har bred og variert erfaring fra norsk fiskerinæring. Foruten jobben som fiskeriutsending, har han en fortid fra Hydro Seafood hvor han var med å bygge opp salgsavdelingen. Han har ledet Seagarden, Vikenco, slakteriet på Eggesbøneset og Baader Norge. Han har jobbet med prosjekt og strategi for selskaper som Marine Harvest, Atl. Cod Farms, Optimar og diverse investeringsselskaper. Det siste året har han vært med å introdusere Stora Enso sitt EcoFishBox konsept i Norge og Frankrike.

NASF ble sist gjennomført i mars 2020, like før verden stengte ned på grunn av Covid19. Usikkerheten knyttet til den pågående pandemien gjør at påtroppende leder vil kjøre en digital utgave av den 16. North Atlantic Seafood Forum fra 9. til 11. mars 2021, går det fram av meldingen.

Tradisjonen tro vil konferansen gå over tre dager med et stort antall seminarer, foredrag og debatter. Når situasjonen tillater det, vil konferansen også avholdes fysisk på Radisson Bryggen i Bergen.

Styreleder i NASF, Henning Lund, sier i meldingen at styret er godt fornøyd med valget av Andre Akse i stillingen som daglig leder og ser frem til å jobbe sammen med ham for å videreutvikle konferansen.

Dagens daglige leder, Johan Kvalheim, begynner 1. desember hos Norges Sjømatråd som Fiskeriutsending til Japan og Korea.