Han rykker opp fra stilling som produksjonssjef sjø i selskapet, som er Grieg Seafoods største region.

– Vidar har gjort en solid jobb som produksjonssjef, og vært sentral i regionens vekst fra litt under 20 000 tonn i 2015 til 32 000 tonn i fjor. Vi er svært fornøyd med at han nå tar på seg større oppgaver og vil lede den videre utviklingen av selskapet i Finnmark. Vi rigger oss for bærekraftig vekst i nord, sier Alexander Knudsen, driftsdirektør for oppdrett Europa i Grieg Seafood ASA, i en pressemelding.

Opprykket skjer etter at tidligere regiondirektør i Grieg Seafood Finnmark, Roy-Tore Rikardsen, er blitt driftsdirektør for Grieg Seafoods operasjoner i Nord-Amerika.

Grieg Seafood Finnmark omsatte for over 1,8 milliarder kroner i 2019.

Nikolaisen har vært produksjonssjef for sjø i selskapet siden 2015. Han har hatt ulike stillinger i havbruksnæringen siden 2001, der han blant annet har erfaring som driftsleder, områdeleder og fiskehelsesjef. Han har jobbet mange år i Lerøy Aurora-systemet, og har også ledererfaring fra bemanningsbransjen.

– Dette blir veldig spennende, og jeg gleder meg til å komme i gang. Grieg Seafood Finnmark har svært flinke ansatte som gir jernet for å produsere verdens beste laks, sier Vidar Aamo Nikolaisen i en pressekommentar

Tiltredelsen gjelder fra mandag 15. juni. Ny produksjonssjef for sjø vil komme på plass i løpet av kort tid opplyser Grieg Seafood.