Rederiet AQS i Flatanger har videre inngått en timecharter-avtale, altså der en befrakter leier båt og mannskap til en fast pris, for tjenester til Cermaq i Finnmark, skriver Maritime Partner i en pressemelding torsdag.

– Avtalen mellom AQS og Cermaq har fokus på bærekraft, boforhold og arbeidskapasitet i den daglige tjenesten for dem og Maritime Partner er meget stolte med å kunne bidra med kunnskap og teknologi til å møte dette målet, uttaler Peder Myklebust, daglig leder i Maritime Partner.

Båten, en ALUSAFE CAT 21 tilhører en modellrekke som har flere bruksområder. Skroget bygges med mål om lav motstand gjennom vannet som skal reduserer effektbehovet på maskineriet og dermed reduserer utslipp.

Designet skal kunne tilpasses behov, som for eksempel dykking og ROV med posisjonering og vaskesystem for nøter. Fartøyet vil være utrustet for et mannskap på fire, og ha en maks fart på 26 knop.

Rederiet har fire båter i bestilling, og som et ledd i bærekraft monteres en batteripakke på 368 kWt i dette nybygget.

Teknisk sjef i AQS, Kristian Hjertvik, uttaler at dette prosjektet har pågått et drøyt halvt år i tett dialog med Maritime Partner.

– Dette blir kystens heftigste dykkerbåt. Men sin fart, sine uslåelige sjøegenskaper og gode bofasiliteter blir dette en fantastisk tilvekst i AQS flåten, uttaler han.