Det har vært mange spørsmål knyttet til Aqua Nor 2021 i forbindelse med den pågående pandemien. Arrangøren satser nå på fullskala messe i Trondheim Spektrum, går det fram av en pressemelding mandag.

Nytt av året er at messen vil få en digital tilleggsplattform:

- Uavhengig av den uventede pandemien ville Aqua Nor 2021 bli en kombinasjon av fysisk og digital messe, det har vært planen side forrige Aqua Nor, som et ledd i å fornye og forbedre messen. Aqua Nor 2021 blir den første hybridmessen,sier Kristian Digre, daglig leder i stiftelsen Nor-Fishing, i meldingen. Stiftelsen arrangerer Aqua Nor.

— Vi høstet mye erfaring fra det digitale konseptet under Nor-Fishing 2020 Digital. Deltagerne har gitt oss mange gode tilbakemeldinger på hva de ønsker mer av. Dette tar vi med oss inn i Aqua Nor. Å tilføre den tradisjonelle messen en digital plattform som går parallelt vil gi merverdi til utstillerne som får flere muligheter for å profilere seg, og det vil gjøre det lettere for besøkende som av ulike grunner ikke kan delta fysisk å få med seg det som skjer i Trondheim, legger Diger til.

— Samtidig er det viktig for oss å bevare den fysiske delen av messen i så stor grad som praktiske og smittevernmessige hensyn tillater – det er jo noe helt eget med å ta en prat på stand eller møte gamle bekjente i vrimleområdet, sier Digre i meldingen..

Forberedt på endringer

Digre bekrefter at det i dag planlegges for at messen gjennomføres som planlagt i Trondheim Spektrum, men forsikrer i pressemeldingenat stiftelsen også har en plan for ulike scenarier som kan oppstå.

— Aller helst ønsker vi oss en fullskala messe i Trondheim – og det blir det dersom situasjonen har normalisert seg i august neste år. Vi følger selvsagt koronasituasjonen og myndighetenes råd tett fremover og har tatt høyde for ulike scenarier som kan skje.

Skulle koronasituasjonen forverres frem mot august blir Aqua Nor 2021 også heldigital.

— Utstillerne gir tilbakemelding om at det er sterkt ønskelig med Aqua Nor-messe, også hvis situasjonen gjør den heldigital. Den digitale opplevelsen av messen vil være god, mye takket være de gode erfaringene og tilbakemeldingene vi fikk fra Nor-Fishing Digital. Messe blir det uansett!

Snart fullbooket

Allerede i dag, nesten ett år før Aqua Nor 2021, er 2/3 av kapasiteten til Trondheim Spektrum allerede booket av utstillere går det fram av pressemeldingen. Én av fem er utenlandske firmaer.

— Det er bare et tidsspørsmål før det er helt fullt nå, uttaler messeansvarlig Kari Steinsbø i meldingen.