Stim ble etablert gjennom sammenslåing av fiskehelseselskapene Europharma, Fishguard og ACD Pharma tidligere i år. Eie-eier er Jim-Roger Nordly, og hovedkontoret ligger i kommunesenteret Leknes i Vestvågøy i Lofoten.

Arnesen skal jobbe fra Stims lokalkontor i Bergen, byen der også Hav Line har hovedkontor.

I juli kom Henrik Hareide inn som driftsdirektør (COO) for Kunnskapstjenester. Arnesen kommer inn i nyopprettet stilling som utviklingsdirektør (chief business development officer, CBDO).

- Da Carl-Erik ble ledig på markedet, var det bare å begynne å flørte. Vi kunne ikke tenkt oss en bedre kandidat til denne jobben, sier Jim-Roger Nordly i en pressemelding.

Arnesen gikk av som administrerende direktør i Hav Line i september, og ble samtidig betrodd posten som styreleder i samme selskap. Neste fredag, den 15. november, har han sin første arbeidsdag i Stim.

Trenger gjennomføringskraft

- Vi har store ambisjoner. Da trenger man gjennomføringskraft, og det har Carl-Erik. Han har i tillegg bred erfaring fra næringen og stor kunnskap om nær sagt alle fagområder assosiert med havbruk, sier Nordly.

Arnesen har en lang om omfattende bakgrunn fra oppdrett. Han har jobbet rundt «hele bordet», i en karriere som omfatter forskning, produksjon, økonomi, salg, eksport og ledelse.

Han begynte hos Mowi i 1982, og har drevet oppdrett i Norge, Skottland, Irland, Canada og Island.

Foruten oppdrett av laks og ørret har Arnesen også drevet med kveite, havabbor, piggvar, kamskjell og blåskjell. Han har erfaring fra både landbasert og offshore-basert oppdrett av laks.

Arnesen har vært ansatt i Fiskeriseksjonen i DNB og var i 16 år administrerende direktør i Firda Seafood-konsernet, etterfulgt av to år som salgs- og markedsdirektør hos Alsaker Fjordbruk. I 2017 tok jobben som administrerende direktør i Hav Line Gruppen.

Potensialet for forbedring

- Jeg liker fokuset på fiskehelse, velferd og forbedring av biologiske resultater som gjennomsyrer alt Stim holder på med. Her ligger de virkelig store potensialene til forbedring for bransjen, sier Arnesen.

Han innehar en rekke styreverv og har i sin lange karriere også vært en aktiv tillitsvalgt i bransjeorganisasjonene.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.