Intensjonen til selskapene er å bygge og drifte et anlegg i Miami, USA, for å produsere biprodukter fra avskjær av laks levert fra Atlantic Sapphires landbaserte oppdrettsanlegg. Hofseth Biocares kunnskap og teknologi skal brukes for å produsere raffinerte produkter som laksolje, proteiner og kalsiumprodukter for fôr-, kjæledyr- og konsummarkedet, opplyser selskapene i en melding fredag kveld.

- Å utnytte hele fisken har vært vår visjon siden vi grunnla Hofset Biocare i 2009. Med våre anlegg i Norge, som nå kjører med stabile, høye volumer, er et joint venture med Atlantic Sapphire et riktig skritt i retning av å bli en global produsent av ernæring fra fiskeavskjær, sier Roger Hofseth, administrerende direktør i Hofseth Biocare i meldingen.

- Foredling av avskjær av laks fra Atlantic Sapphire til produkter av høy kvalitet, sikrer at 100 prosent av Atlantic Sapphires laks blir foredlet til merverdiprodukter. Denne utviklingen er i tråd med Atlantic Sapphires vertikale integrasjon og bærekraftsstrategi. Vi ser et stort potensiale i å utvikle USA-markedet, sier Johan Andreassen, administrerende direktør i Atlantic Sapphire.

Atlantic Sapphire og Hofseth Biocare tar sikte på å inngå en endelig avtale i første kvartal 2020, starte en begrenset produksjon i fjerde kvartal 2020, og øke produksjonen når Atlantic Sapphire når en årlig produksjon på 20.000 tonn, går det frem av meldingen.