Prosjektets første fase omfatter nettopp selskapets Bluehouse oppdrettsanlegg i Danmark og Florida, og forventes å vokse gjennom 2020, går det fram av en pressemelding. Det totale omfanget av løsningen støtter Atlantic Sapphires planer for prosessering og distribusjon av inntil 220 000 tonn fisk og fileter innen 2031, skriver selskapet.

Systemene fra Maritech er ment å optimerer og automatiserer prosesser i produksjon, salg og distribusjon og sikrer effektivisering, sporbarhet og kontroll gjennom hele verdikjeden.

- Vi er trygge på at dette partnerskapet vil være verdifullt for vår videre vekst. Teknologisk innovasjon er et av våre viktigste fokusområder, og relasjonen vår til Maritech er et strategisk valg, sier Johan Andreassen, konsernsjef og styreleder i Atlantic Sapphire, i pressemeldingen.

Johan Andreassen i Atlantic Sapphire. Foto: Anders Furuset

Maritech er forøvrig majoritetseier i IoT-selskapet Lillebakk og sjømatanalyse-selskapet Sea Data Center på Island, og kjøpte i oktober 2019 Timpex, som er spesialister på software for transport og logistikk. Selskapet har sitt største kontor i Molde samt kontorer på Averøy, i Harstad, Tromsø, Trondheim, Åndalsnes og Oslo, samt på Island og i Canada, USA og Chile.

Les også:

Atlantic Sapphire-aksjen stuper etter massedød i Danmark

Atlantic Sapphire i diskusjoner om finansiering – og vurderer børsnotering

Innsidere handler Atlantic Sapphire-aksjer for nær 11 millioner kroner