Automatikken skal sikre fisken mot smitte, forenkle arbeidet og redusere rengjøringskostnadene, ifølge en pressemelding fra Mekon.

Løsningen som Oppdretternes Miljøservice AS (OMS) har fått installert om bord i brønnbåten Ronja Ocean, er utviklet av Mekon AS i samarbeid med rengjøringsprodusenten Lilleborg AS og System Cleaners.

Med et enkelt tastetrykk spyler, skumlegger og desinfiserer 62 roterende maskindyser den mekaniske avluseren om bord i Ronja Ocean.

– Nå slipper vi å bevege oss inn i tanken ikledd «pol-kjeledress» og oljehyre, og flere timers vaskejobb er betraktelig redusert. Hverdagen er enklere, vi får tid til andre oppgaver og avluserenheten kan tas raskere i bruk igjen, forteller matrosene Tellef T. Elverum og André Balstad om bord på Ronja Ocean.

Vaskesystemet består har 62 spesialkonstruerte, roterende maskindyser som brukes til både spyling, skumlegging og desinfisering. Dysene er plassert slik at de dekker alle soner.

Mekon AS skal nå skreddersy anlegg for flere kunder.

Fv. prosjektleder Tor Sandneseng (Mekon), salgskonsulent Hugo Estenstad (Lilleborg), Tellef T. Elverum, Kim Rune Ofstad og André Balstad (matroser, Ronja Ocean). Foto: Pressefoto

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook,Linkedin ogTwitter, ellerabonner på vårt daglige nyhetsbrev.Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.