Det går fram av en pressemelding torsdag. Verdien på kontrakten er ikke opplyst.

Benchmark Genetics skal levere 9,5 millioner rognkorn over fem år til det landbaserte anlegget Nordic Aqua Partners skal bygge i Ningbo, Kina.

Selve byggeprosessen starter i januar 2021. Det første partiet med rogn vil bli levert fra Benchmarks islandske virksomhet så snart klekkeriet i Ningbo er ferdigstilt etter planen i fjerde kvartal 2021 opplyses det.

Styreleder i NAP, Ragnar Joensen, sier i meldingen at de er fornøyde med å ha sikret de langsiktige forsyningene med genetikk før anleggsfasen tar til på nyåret.

- Benchmark Genetics har lang erfaring i å produsere rogn gjennom hele året og å levere til destinasjoner verden rundt. For vår del er leveringssikkerhet grunnleggende viktig for å kunne optimalisere produksjonsplanleggingen, uttaler han.

Det er for øvrig ikke første gang rognleverandøren leverer rognkorn til Kina.

- Vi har levert rogn til Kina helt siden 2002 og har et opplegg for logistikk som så langt har fungert meget godt, også under de utfordrende tidene med Covid-19, sier Geir Olav Melingen, kommersiell direktør i Benchmark Genetics, i pressemeldingen.

Nordic Aqua Partner blir det første fullintegrerte kommersielle RAS-anlegget i Kina. Selskapet hentet i november inn 587 millioner til anlegget, med planlagt oppstart neste måned.

Det legges opp til en produksjonskapasitet på 8.000 tonn det første året, med en videre dobling av veksten til 16.000 tonn. Selskapet har videre vekstambisjoner tilsvarende 40.000 tonn i Ningbo, som er strategisk lokalisert nært storbyen Shanghai.