Dr. Diego Crespo er den nyeste i Benchmark etter at han startet som seniorforsker 1. august. Med den ansettelsen går han inn som den siste ansettelsen til det ferske forskningsteamet til Benchmark.

Det melder selskapet i en pressemelding mandag. Crespo kommet fra Havforskningsinstituttet og har over 15 års erfaring innen reproduksjon i fisk og bioteknologi.

Les Intrafish i 6 uker for 60 kroner
Hold deg oppdatert og nyt sommeren med god lesning. Sommertilbudet varer til 13. august.

Det nye FoU-teamet skal sette søkelys på blant annet sterilitet og kommersielle bruk av genredigering. Arbeidet deres skal i framtiden kunne bidra til at næringen får tilgang til genetikk med sterkt forbedret produkjonsegenskapet, økt resistens mot sykdommer og som hindrer tidlig kjønnsmodning.

Tidligere i år ansatte selskapet Dr Zhiqiang Leng og Stefan Eggertsson som og gå inn i FoU-teamet. De vil være lokalisert i moderne forskningsfasiliteter i Reykjavik på Island.

-Vi anser gjennombrudd innen forskning på reproduktive teknologier og muligheter for å integrere disse i kommersielle avlsprogrammer som betydelig innovative framskritt i anvendt akvakulturgenetikk, sier Dr. Ross Houston, Benchmarks direktør for genetikk og innovasjon, i pressemeldingen.